Damlagets senaste matcher

Matcherna duggar nu tätt för damlaget som tagit 10 poäng av 12 möjliga de fyra senaste matcherna.

Division 1

I division 1 har det blivit två raka vinster.

Hemmamatchen mot Umedalens IF slutade 4-1. Vendela Oskarsson gjorde 1-0 efter att Anna Berglund vunnit en nickduell och skarvat bollen vidare. Vendela utmanar sin back och placerar bollen säkert i mål. Anna nickar sedan in 2-0 efter en fin hörna av Lotta Forsberg. 3-o gjordes av Elvira Claeson även det på en hörna av Lotta. Umedalen reducerar till 3-1 efter att bollen studsat fram och tillbaka i straffområdet. Anna gör sedan sitt andra mål i matchen efter att ha snott bollen av en försvarare och placerat ett hårt skott i mål. Det var en väl genomförd match där försvarsspelet föll på sin plats.

Bortamatchen mot Myckle IK slutade även den med seger, 0-2. Petra Sjögren gjorde sin första match från start i division 1 för säsongen efter att ha dragits med skador och fokuserat på rehab. Frida Jacobsson, nyförvärv, gjorde sin första match i Trångforströjan och byttes in i 64′. 20 minuter senare gör hon även matchens första mål efter att Vendela levererat bollen till Anna i straffområdet som i sin tur passar den vidare till Frida. Frida får till ett distinkt avslut som går i mål. 0-2 kom i matchens sista minut efter att bollen studsat fram och tillbaka i straffområdet, Vendela lyfter till sist bollen läckert över målvakten och in i mål. En härlig seger på bortaplan där det fina försvarsspelet med Lizett Nilsson som sista utpost la grunden till tre poäng.

Division 3

I division 3 är vi fortsatt obesegrade efter fem vinster och en oavgjord.

Derbyt mot Unbyns IF blev en mållös tillställning när matchen slutade 0-0. En match där vi äger boll stora delar av matchen och har många bra lägen men inte är nog fokuserade i avsluten. Unbyn står upp bra och har en duktig målvakt som gör det svårt för oss.

Det var ett taggat gäng som igår var redo för match igen. Bortamatchen mot Munksund SSK blev ett målkalas som slutade 0-12. Redan i matchens första minut kommer 0-1 efter att Nathalie Virding tar sig förbi på vänsterkanten, slår in bollen i straffområdet som tillslut når Gemma Casanova som får till ett perfekt avslut rakt upp i krysset. Matchens andra mål görs tio minuter senare efter att Olivia Öhman driver upp bollen på högerkanten och slår en fin boll i djupled till Ebba Lind som passar bollen vidare till Emma Leffler som trycker dit bollen vid bortre stolpen. Anna Berglund vinner sedan bollen högt upp, hon kommer fri mot målvakten och placerar in 0-3. Efter en fin hörna av Nathalie gör Ebba 0-4 med ett nickmål. Efter 23 spelade minuter slår Linnea Nilsson en fin passning till Anna som gör sitt andra mål för dagen. 0-6 kommer efter att Gemma slår en fin boll till Anna i djupled som kommer fri mot målvakten men passar bollen vidare till Tilde Aidanpää som enkelt lägger in bollen i öppet mål. Anna gör sedan två raka mål efter fina passningar av Linnea och Tilde innan första halvlek är slut. 0-10 kommer fem minuter in i andra halvlek efter att Madelene Röding vinner bollen i en närkamp och slår en fin boll till Ebba som tar sig förbi försvararen och skjuter in bollen till höger om målvakten. Gemma gör sitt andra mål i matchen efter ännu en fin hörna av Nathalie. Alva Andersson gör sedan 0-12 efter att Nathalie utmanat sin försvarare och slår in bollen i straffområdet som Alva är först på. En fantastisk prestation där tjejerna visar upp bra attityd från minut 1 till det att domaren blåser av matchen. Erica Claesson får hålla nollan i mål och laget fortsätter visa upp bra försvarsspel med endast två insläppta mål på sex matcher.

Nästa match är torsdag 9/9 borta mot Alviks IK i division 3, avspark 19:30. På lördag 11/9 är det dags för hemmamatch i division 1 mot Själevads IK, avspark 14:00 på Boden Arena.