Seger i premiären!

Vilken härlig start det blev på serien i division 1!
Matchen mot IFK Östersund slutade 2-3 och tre poäng fick följa med hem till Boden.

Östersund tar ledningen med 1-0 efter att My Jonsson petat in returen efter en bra första räddning av Lizett Nilsson i mål. Vi kvitterar sedan till 1-1 efter att Hanna Lind tog hand om en frispark en bra bit utanför straffområdet. Bollen seglade in i det bortre krysset, en högklassig frispark!
I andra halvlek fälls Anna Berglund i straffområdet och vi tilldöms straff. Johanna Björk stegar säkert fram mot straffpunkten och sätter bollen kyligt i mål. Efter ledningsmålet blir vi tillbakapressade men står upp bra i försvarsspelet. I minut 85 kvitterar dock Östersund till 2-2. Efter målet sätter vi full fart framåt och två minuter senare blir Anna återigen neddragen i straffområdet. Johanna kliver fram igen och sätter straffen kyligt även denna gång vilket innebar 2-3!
Precis innan domaren blåser av matchen får Östersund en bra chans att återigen kvittera efter att ha blivit tilldömda en indirekt frispark. Det blir några nerviga sekunder innan bollen tillslut går i ribban och över mål.
Resultatet stod sig sedan matchen ut, en riktig kämpainsats där vi aldrig gav upp.