SERIESEGER I DIVISION 3

Säsongens stora mål för damlaget är nu uppfyllt då seriesegern i division 3 är säkrad. Efter gårdagens vinst med 5-0 stod det klart att det blir avancemang till division 2.

Redan i matchminut 3 tar vi ledningen genom Emma Leffler efter ett fint inlägg av Olivia Öhman. 2-0 kom på straff efter dryga halvtimmen spelad. Det var efter en tilltrasslad situation i straffområdet som domaren dömde straff efter hands. Johanna Björk placerade säkert bollen till vänster om målvakten. På tilläggstid i första halvlek gör vi sedan 3-0 genom Ebba Lind efter ett fint avslut utanför straffområdet.

Trots stort bollinnehav och många lägen får vi inte in bollen i mål under början av andra halvleken. 4-0 kommer när Linnea Nilsson vinner bollen högt upp i banan och tar ett avslut som letar sig in vid höger stolpe. Nathalie Virding gör sedan kvällens sista mål efter att Sofia Lund tagit sig förbi på vänsterkanten och slår ett fint inspel som Nathalie säkert placerar i mål.

När domaren sedan blåser av matchen infinner sig ett stort glädjerus och jubel på Boden Energi Arena. Efter åtta vinster, en oavgjord, 34 mål gjorda och endast två insläppta mål stod tjejerna som välförtjänta seriesegrare!

Än är säsongen dock inte slut för damlaget. Det återstår åtta matcher i division 1 där nästa match spelas redan imorgon. Ett Norrbottens-derby väntar då Infjärden står för motståndet på bortaplan, avspark 19:00 på LF Arena.