Sofia Lund inför premiärveckan

Hej Sofia, hur är läget?
Hej! Läget är bara fint med mig.

Det har varit en lång försäsong, har det varit svårt att hålla motivationen uppe?
Det är klart att det alltid är mer motiverande att träna när man vet att man snart ska få spela match. Allt har varit så ovisst under den här försäsongen, men jag tycker ändå att vi har tränat på bra och tillsammans försökt hålla motivationen uppe.

Nu drar det äntligen igång igen nästa vecka, hur känns det?
Det känns väldigt roligt att det äntligen ska dra igång med matcher. Det är ju det här vi har gått och väntat på hela tiden. Vi är supertaggade!

Först väntar en match i Coop Cup på tisdag mot ASSI och sedan seriepremiär om en vecka mot IFK Östersund i division 1. Vad är dina tankar inför det?
Det blir bra att hinna ha en match på tisdag innan seriepremiären där vi kan få spela ihop oss ännu mer. Det är alltid stort med en seriepremiär och lite extra i år eftersom vi har gått upp en division. Vi vet att det kommer vara tufft motstånd, men vi ska verkligen gå in med en bra inställning och ge 110% hela matchen.

Till sist, vi är nykomlingar i division 1 denna säsong. Hur har ni förberett er för utmaningen som väntar?
Vi har tränat på hårt och mycket under en lång tid nu. Vi har jobbat på att försöka få upp tempot i allt vi gör på planen. Sen är vi en stor och bred trupp så vi har kunnat spela en del 11 mot 11 på träningarna vilket är en fördel.